Kore – Përkujtohet fillimi i luftës

Në ceremoni, presidenti Lee Myung Bak nderoi veteranët, përfshirë ata britanikë dhe amerikanë. Tanket dhe trupat koreano veriore, më 25 qershor të vitit 1950 nisën një konflikt të armatosur që do të zgjaste tre vjetë dhe që do të shkaktonte 3 milionë viktima.

Advertisement