Kinezët duket se ja kanë marrë dorën mirë imitimit të produkteve të shtrenjta, ku shumica e njerzve që s’kanë mundësi të blejnë firma, zgjedhin pikërisht këto imitime.

Por, këtë herë imagjinata e imitimit kinez ka arritur kulmin. CNN ka përmbledhur disa foto ku tregon se një lagje e qytetit kinez të Hangzhou po imiton në shkallë të gjerë kryeqytetin francez. Në foto duken ngjashmëritë e tmerrshme mes Parisit dhe lagjes Tianducheng, aq sa në disa prej tyre me zor dallohen.

Advertisement

Fotografi parisien Francois Prost ka udhëtuar në këtë lagje, ku ka fiksuar në aparat rikrijimin e kullës Eiffel, ndërtesave klasike dhe Kopshtit të Versajës. Prost ka postuar fotot duke i quajtur “Sindroma e Parisit” dhe i ka ftuar shikuesit të shohin ngjashmëritë dhe diferencat e qytetit të dublikuar.