KANË – Filmat në garë për ”Palmën e artë”

24 filmat dhe regjisorët e tyre, të cilët do të konkurrojnë në Festivalin e 74-t të Filmit në Kanë, thënë ndryshe për ”Palmën e artë”:

“Annette” – Leos Carax – filmi hapës i festivalit – (Francë)

Advertisement

“Flag Day” – Sean Penn (SHBA)

“Tout S’est Bien Passe” – Francois Ozon (Francë)

“A Hero” – Asghar Farhadi (Iran)

“Tre Piani” – Nanni Moretti (Itali)

“Titane” – Julia Ducournau (Francë)

“Hytti Nro 6” (“Compartment No. 6”) – Juho Kuosmanen (Finlandë)

“The French Dispatch” – Wes Anderson (SHBA)

“La Fracture” – Catherine Corsini (Francë)

“Lingiu” – Mahamat Saleh-Haron (Çad)

“Memoria” – Apichatpong Weerasethakul (Tajlandë)

“Nitram” – Justin Kurzel (Australi)

“Par un Demi Clair Matin” – Bruno Dumont (Francë)

“Paris, 13th District” – Jacques Audiard (Francë)

“Petrov’s Flu” – Kirill Serebrennikov (Rusi)

“Red Rocket” – Sean Baker (SHBA)

“The Restless” (“Les Intranquilles”) – Joachim Lafosse (Belgjikë)

“The Story of My Wife” – Ildiko Enyedi (Hungari)

“The Worst Person in the World” – Joachim Trier (Norvegji)

“Ahed’s Knee” – Nadav Lapid (Izrael)

“Benedetta” – Paul Verhoeven (Holandë)

“Bergman Island” – Mia Hansen-Love (Francë)

“Drive My Car” – Ryusuke Hamaguchi (Japoni)

“Casablanca Beats” – Nabil Ayouch (Marok).