Iran – Irak bisedime per ceshtje dypaleshe

Presidenti irakian Xhelal Talabani ka takuar homologun e tij iranian Mahmud Ahmadinexhat gjatë një vizite të zhvilluar në Teheran. Presidenti irakian i etnisë kurde Talabani  shoqërohej nga politikanë të lartë dhe zyrtarë të ekonomisë, përfshirë këtu nga ministrat e Tregtisë, Energjitikës dhe të Brendshëm. Delegacioni irakian ka mbërritur në kryeqytetin e Iranit Teheran për një vizitë tri ditore për të diskutuar mbi cështjet dy palëshe, ato rajonale, si dhe cështjet ndërkombëtare me zyrtarët iranianë.