Hani karrota dhe kumbulla

“E vetmja mënyrë për t’a bërë lëkurën tonë më të çelët dhe pak më të verdhë është të ngrënët sipas një diete të pasur me fruta dhe perime”,- ka thënë Profesori David Perrett nga Universiteti St Andrews. Pigmenti i verdhë janë karotenoidet dhe gjenden tek ushqime si karrota apo kumbullat. Gjithashtu dhe melanina (pigmenti i nxirjes) e bën lëkurën të duket më e verdhë. Gjithsesi studimi tregoi se lëkurat më të çelëta dhe paksa të verdha u konsideruan nga vullnetarët që morën pjesë në studim si më tërheqëse se lëkurat e errëta (që shpesh perftohen nga nxirja natyrale apo artificiale). “Këtej në perëndim shpesh mendojmë se nxirja është mënyra më e mirë për të përmirësuar ngjyrën e lëkurës, por studimi ynë sugjeron se jetesa e shëndetshme me një dietë të mirë ushqimore mudn të jetë akoma më mirë”,- ka thënë Ian Stephen nga Universiteti i Bristol-it. Në këto kushte ju themi të hani sa më shumë karrota dhe kumbulla.

Advertisement