Greqi – Sot votohet plani për shpëtimin e ekonomisë

Votimi i kësaj pakete masash strikte shtrënguese për ekonominë e vendit grek, bëhet në një kohë kur Athina u përfshi në protesta të mëdha, gjatë të cilave mbetën të vdekur tre persona. Konkretisht, plani i qeverisë për shpëtimin nga rreziku i falimentimit parashikon uljen e shpenzimeve, rritjen e taksave si edhe uljen e pagave dhe të pensioneve.

Advertisement