Greqi – Karamanlis akuza Maqedonisë për nacionalizëm

Përsëris se për çështjet kombëtare Greqia ka qëndrime të qarta dhe nuk do të lëshoj as një hap”, deklaroi Karamanlis. Ai theksoi se rruga evropiane çon drejt respektimit të detyrimeve dhe marrëveshjeve ndërkombëtare. “Ne grekët duam që Ballkani të jetë rajon i stabilitetit dhe i sigurisë për të gjithë. Orientimi jonë është e drejta ndërkombëtare, marrëveshjet ndërkombëtare dhe respekti reciprok”, theksoi Karamanlis.

Advertisement