Grammy Awards 2023: Lista e fituesve!

Zbuloni në vijim se kush mori çmimet “Record of the year”, “Albumin më të mirë të vitit”, “Artisti i ri më i mirë” etj., në Grammy Awards 2023.

Record of the year

Advertisement

Lizzo – About Damn Time

Kënga e vitit

Bonnie Raitt – Just Like That

Shënim: “Record Of The Year” merret me një regjistrim specifik të një kënge dhe vlerëson artistët, producentët dhe të gjthë të tjerët që kanë kontribuar në regjistrimin e këngës, ndërsa “Kënga e Vitit” merret me kompozimin e një kënge dhe vlerëson kantautorët që e kanë shkruar.

Albumi i vitit

Harry Styles – Harry’s House

Artisti i ri më i mirë

Samara Joy

Performanca më e mirë solo – Pop

Adele – Easy on Me

Performanca më e mirë duet ose grup – Pop

Sam Smith and Kim Petras – Unholy

Albumi më i mirë vokal – Pop

Harry Styles – Harry’s House

Best Dance/Electronic Recording

Beyoncé – Break My Soul

Albumi më i mirë dance/electronic

Beyoncé – Renaissance

Performanca më e mirë – Rock

Brandi Carlile – Broken Horse

Performanca më e mirë – Metal

Ozzy Osbourne Featuring Tony Iommi – Degradation Rules

Kënga më e mirë – Rock

Brandi Carlile – Broken Horses

Albumi më i mirë – Rock

Ozzy Osbourne – Patient Number 9

Albumi më i mirë – Alternative

Wet Leg – Wet Leg

Performanca më e mirë – R&B

Muni Long – Hrs & Hrs

Performanca më e mirë tradicionale – R&B

Beyoncé – Plastic Off the Sofa

Kënga më e mirë R&B

Beyoncé – Cuff It

Albumi më i mirë progresiv R&B

Steve Lacy – Gemini Rights

Albumi më i mirë R&B

Robert Glasper – Black Radio III

Perfomanca më e mirë rap

Kendrick Lamar – The Heart Part 5

Kënga më e mirë rap

Kendrick Lamar – The Heart Part 5

Albumi më i mirë rap

Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers