Gaza – Hamas mbyll tunelin që lidh me Egjiptin

Masa e ndërmarrë duket se është nxitur prej Egjiptit, dhe e lidhur me alarmin e dhënë prej autoriteteve izraelite se sulme të mundshme me bomba, apo rrëmbime të qytetarëve izraelitë për t’i trasnferuar më pas në Gaza, mund të ndodhnin kundër pushuesve hebrenjë në Sinai. Menjëherë pas publikimit të alarmit mediat izraelite shkruajnë se mijëra hebrenjë, turistë në Sinai, kryesisht Sharm el Sheik, u janë përgjigjur thirres së autoriteteve.

Advertisement