E diskriminuar nga industria e muzikës, Bebe Rexha reagon e frustruar në X: Kam shumë gjëra për të treguar.

Bebe Rexha është inatosur kundër industrisë së muzikës që thotë se e ka “heshtur” dhe “dënuar” atë.

Këngëtarja 34-vjeçare publikoi në X (ish-Twitter) të martën më 2 korrik një fjalim me fjalë të zemëruara, ku ndër të tjera shkroi: “Unë mund të rrëzoj një pjesë të madhe të kësaj industrie. Unë jam e frustruar. Unë kam qenë e minuar. Unë kam qenë kaq e qetë për kohën më të gjatë”.

Advertisement

Unë nuk i kam parë shenjat edhe pse njerëzit vazhdimisht i sjellin ato dhe ato kanë qenë kaq të dukshme. Dhe kur kam folur, kam heshtur dhe jam dënuar nga kjo industri. Gjërat duhet të ndryshojnë”, shtoi ajo, duke kërcënuar se “do të tregojë të gjitha të vërtetat e mia. E mira e keqja dhe e shëmtuara”.

Duke iu përgjigjur komentit të një fansi që thoshte: “Askush nuk duhet të falet për kohën kur ju hoqën emrin nga titulli i këngës “Hey Mama” në YouTube, Rexha shkroi: “Dashuri. Kjo? Krahasuar me të gjitha gjërat e tjera për të cilat nuk dini? Kjo është lojë fëmijësh”.

Rexha u shfaq në hitin e David Guettas të vitit 2015 me titull “Hey Mama” së bashku me Nicki Minaj dhe Afrojack; megjithatë, ajo fillimisht nuk ishte vlerësuar siç duhet. Në atë kohë, ajo tha se kur kishte kërkuar “që të shfaqej emri i saj, ata i thanë se do të ishin shumë funksione në një këngë, sepse shumica e këngëve EDM (Euro Dance Music( kanë vetëm një ose dy pjesëmarrës në këngë”.

Muaj më vonë, pasi foli me Guettan dhe angazhoi avokatin e saj, sipas USA Today, ajo më në fund mori merita dhe emri i saj iu shtua titullit të këngës në YouTube.

E pyetur nga një fans tjetër se çfarë e pengon të flasë, Rexha tha: “Ata (Industria) ju dënojnë”.

Në një intervistë të vitit 2021 me The Los Angeles Times, artistja katër herë e nominuar për çmimin Grammy tha: “Si grua në këtë industri, më mësuan këtë konkurrencë dhe kur shkrova këngën po e kaloja atë – duke e krahasuar veten me të gjithë, e cila është kaq e pashëndetshme”, duke e quajtur industrinë e muzikës “industria më toksike që ekziston”.