Deputetët e PD propozuan futjen e çështjes “McGanigal” në rend dite, Kuvendi e hedh poshtë, Berisha: Turp! Nuk shpëtoni dot!

16 deputetë të PD kanë propozuar që në rend dite në Kuvend të futet edhe çështja “Mc Ganigal.

Kërkesa është hedhur poshtë pas votimit, gjë që është konsideruar turp nga kreu i demokratëve Berisha.

Advertisement

Pjesë nga debati:

Taulant Balla: Kërkesa është e pabazuar në Rregullore. Është një farsë politiko-mediatike për të shmangur vëmendjen për hetimet që vijojnë për lojën ruse në PD. Shmang vëmendjen nga 21 janari. Çështja që i referohet non grata i madh i SHBA, po hetohet nga drejtësia amerikan, hetimet kanë mbaruar madje. Në thelb problemi lidhet me si e ka zbatuar detyrën një zyrtar i SHBA, ka zero akuza ndaj Ramës dhe nuk evidenton asnjë shkelje ligjore nga ana shqiptare. Propozoj rrëzimin me votë të kësaj kërkese për ndryshim të rendit të ditës.

Sali Berisha: Nuk e kaloni dot në këtë mënyrë McGanigalin.

Nikolla: Pas votimit kërkesa nuk pranohet

Berisha: Nuk shpëtoni dot nga kjo. Turp të keni, ka interesa kombëtare këtu.