Çmim ”Oscar” do të marrë edhe filmi më i votuar nga Twitter

Përdoruesit e Twitter do të mund të votojnë përmes platformës edhe për filmin e tyre të preferuar të vitit 2021, ku filmi me më shumë vota do të shpërblehet gjatë ceremonisë së 27 marsit të çmimeve ”Oscar”.

Iniciativa është rezultat i një bashkëpunimi mes rrjetit social Twitter dhe Akademisë së ”Oscar”-it.

Advertisement

“Ne jemi të ngazëllyer për partneritetin me Twitter për ndihmën që na dha në ndërtimin e një audience digjitale me pamjet e ceremonisë së këtij viti”, shpjegon Meryl Johnson, zëvendësmenaxher dixhital në Akademi.

Filmi më i votuar nga përdoruesit e Twitter nuk do të ketë një kategori zyrtare të ”Oscar”, por do t’i hapë rrugën filmave të refuzuar nga Akademia si për shembull ”Spider-Man: No Way Home”.

Përdoruesit e platformës mund të votojnë deri më 3 mars duke përdorur hashtagun #OscarsFanFavorite.

Mund të votohet edhe për skenën e preferuar të 2021 duke përdorur hashtagun #OscarsCheerMoment, që do të shfaqet gjatë ceremonisë.