Bruksel – Sot takimi mes Papandreut dhe Gruevskit

Dy kryeministrat pritet të shfaqin pozicionet e reja lidhur me kompromisin për zgjidhjen e kontestit të emrit, ndërsa nga Greqia janë përfolur së fundmi emërtime të reja për Maqedoninë, si përmendja e fjalë “Vardar” etj. Ndërkaq, në fjalimin e tij pardje, në 20-vjetorin e krijimit të VMRO-DPMNE, partisë kryesore qeverisëse në Maqedoni, kreu i saj, Nikolla Gruevski u paraqit mjaft i ashpër në lidhje me qëndrimin konsekuent, që sipas tij, ky vend do të mbajë mbi çështjen e përcaktimit të emrit të tij.

Advertisement