BAFTA Awards 2023: Lista e plotë e fituesve!

Ceremonia e çmimeve të filmit BAFTA u mbajt mbrëmjen e djeshme (19 shkurt) në Royal Festival Hall në Londër, Angli.

Filmi gjerman “All Quiet on the Western Front” ishte fituesi gjithëpërfshirës i natës, duke fituar shtatë çmime gjithsej përfshirë atë për filmin dhe regjisorin më të mirë.

Advertisement

“The Banshees of Inisherin” u favorizua gjithashtu në këtë ngjarje, duke marrë çmimet e aktorit dytësor dhe aktores dytësore, si dhe skenarit më të mirë origjinal, ndër të tjera.

“Everyshing Everywhere All at Once”, i lakuar edhe për çmimin “Oscar” të muajit të ardhshëm, mori në shtëpi vetëm një çmim, për montazhin më të mirë.

Filmi gjerman “All Quiet on the Western Front” kryesoi me 14 nominime, i ndjekur nga dhjetë nominime për “The Banshees of Inisherin” dhe “Everything Everywhere All At Once”.

“Elvis” përmbylli listën e pretendentëve kryesorë me nëntë nominime BAFTA.

Lista e plotë e fituesve:

Filmi më i mirë

“All Quiet on the Western Front”

Filmi i shquar britanik

“The Banshees of Inisherin”

Debutim i jashtëzakonshëm nga një shkrimtar, regjisor apo producent britanik

“Aftersun” Charlotte Wells (shkrimtar/regjisor)

Filmi më i mirë në gjuhë të huaj

“All Quiet on the Western Front”

Dokumentari më i mirë

“Navalny”

Filmi më i mirë i animuar

“Pinoku i Guillermo del Toros”

Regjisori më i mirë

Edward Berger, “All Quiet on the Western Front”

Skenari më i mirë origjinal

Martin McDonagh, “The Banshees of Inisherin

Skenari më i mirë i përshtatur

Edward Berger, Ian Stokell dhe Leslie Patterson, “All Quiet on the Western Front”

Aktorja më e mirë në rol kryesor

Cate Blanchett, “TAR”

Aktori më i mirë në rol kryesor

Austin Butler, “Elvis”

Aktorja më e mirë në rol dytësor

Kerry Condon, “The Banshees of Inisherin”

Aktori më i mirë në rol dytësor

Barry Keoghan, “The Banshees of Inisherin”

Rezultati më i mirë origjinal

Volker Bertelmann, “All Quiet on the Western Front”

Kasti më i mirë

Nikki Barrett, Denise Chamian, “Elvis”

Kinematografia më e mirë

James Friend, “All Quiet on the Western Front”

Redaktimi më i mirë

Paul Rogers, “Everything Everywhere All At Once”

Dizajni më i mirë i prodhimit

Florencia Martin, Anthony Carlino, “Babylon”

Dizajni më i mirë i kostumeve

Catherine Martin, “Elvis”

Grimi dhe flokët më të mirë

Shane Thomas, Louise Coulston, Mark Coulier dhe Barrie Gower, “Elvis”

Zërimi më i mirë

Lars Ginzsel, Frank Kruse, Viktor Prasil dhe Markus Stemler, “All Quiet on the Western Front”

Efektet më të mira vizuale speciale

Richard Baneham, Daniel Barrett, Joe Leteri dhe Eric Saindon, “Avatar: The Way of Water”

Animacioni më i mirë britanik në zhanrin e shkurtër

“The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”

Filmi më i mirë britanik në zhanrin e shkurtër

“An Irish Goodbye”

Ylli në rritje

Emma Mackey