Avioni dhe limuzina e Çausheskut rekord shitjeje në ankand

Avioni presidencial dhe limuzina në pronësi të diktatorit rumun Nikolae Çaushesku i tejkaluan me disa herë çmimet e tyre fillestare në ankand, njoftoi sot agjencia e lajmeve Mediafax.

Avioni Super-1-11 që Çaushesku, i cili u rrëzua nga qeveria në 1989, e përdori deri në fund, doli në ankand nga Artmark për 120 000 euro (146 000 dollarë).

Advertisement

Çmimi fillestar i tij ishte vendosur në 25 000 euro.

Megjithatë, sipas raportimeve, avionit i mungonte pjesa e brendshme luksoze që Çaushesku kishte shijuar.

Limuzina “Paykan Hillman Hunter”, një dhuratë nga shahu i Iranit, Mohammad Reza Pahlavi, kapi vlerën 95 000 euro, gati 24 herë çmimin fillestar prej 4 000 eurosh.