Një ditë para protestës së Partisë Demokratike, ambasada e SHBA në Tiranë njofton qytetarët e saj që të shmangin zonat me rrezikshmëri në kryeqytetin shqiptar, pas tubimi mund të përshkallëzohet në dhunë.

Ambasada e SHBA në njoftimin në faqen e saj deklaron se qytetarët duhet të shmangin zonat ku do të protestohet dhe të kenë mjaft kujdes, pasi demonstrata mund të kthehet në konfrontuese dhe të përshkallëzohet në dhunë.

Advertisement

Deklarata e SHBA 

Ambasada SH.B.A. informon qytetarët e SHBA-së se nesër do të zhvillohet një protestë kundër qeverisë shqiptare.

Demonstruesit janë planifikuar të mblidhen duke filluar në orën 11:00 paradite në afërsi të Parkut Rinia përgjatë Bulevardit Dëshmorët e Kombit.

Në orën 12:00 të drekës, demonstruesit pritet të vazhdojë në Bulevardin Dëshmorët e Kombit në drejtim të Zyrës së Kryeministrit.

Demonstrata aktualisht është planifikuar nga ora 12:00 deri në 16:00, por mund të zgjasë në pasdite dhe në mbrëmje.

Ambasada së SHBA nuk është në dijeni për ndonjë kërcënim të veçantë kundër qytetarëve apo interesave të SHBA-së.

Ambasada u kujton qytetarëve të SHBA-së se demonstrata mund të kthehet konfrontuese.

Shmangni zonat ku do të protestohet dhe bëni kujdes. Tubimet e mëdha publike mund të ndikojnë në arteriet kryesore hyrëse të qytetit.

Qëndroni vigjilentë dhe ndërmerreni hapat e duhura për të rritur sigurinë tuaj personale dhe ndiqni udhëzimet e autoriteteve lokale.

Qytetarët e SHBA duhet të shmangin zonat e protestës, pasi mund të kthehet në konfrontuese dhe të përshkallëzohet në dhunë.