Ambasada e SHBA mesazh për zgjedhjet e 14 Majit: Veprimtaritë zgjedhore të kryhen në përputhje me standardet ndërkombëtare…

Ambasada amerikane në Tiranë u bën thirrje qytetarëve shqiptarë që të ushtrojnë të drejtën e votës në zgjedhjet vendore të 14 Majit.

Në një mesazh në rrjetet sociale, ambasada e SHBA u kërkon partive politike dhe institucioneve që të punojnë me qëllim që zgjedhjet të plotësojnë standardet ndërkombëtare.

Advertisement

“Të dielën, qytetarët shqiptarë do të ushtrojnë të drejtën e tyre demokratike më themelore – të votojnë për udhëheqësit dhe të ardhmen e tyre. Ambasada e Shteteve të Bashkuara u bën thirrje të gjitha partive politike dhe institucioneve që të sigurojnë që veprimtaritë zgjedhore të kryhen në përputhje me ligjin shqiptar dhe me standardet ndërkombëtare. Autoritetet shqiptare duhet të sigurojnë që zgjedhjet të jenë transparente, të lira dhe të sigurta.

Ashtu si në procese të mëparshme, përfaqësues ndërkombëtarë, përfshirë nga ambasada e SHBA do të udhëtojnë përreth vendit si vëzhgues në zgjedhje. Zgjedhjet janë themeli i demokracisë. Drejtuesit e partive patën detyrimin të propozojnë kandidatë të pastër, të denjë për të përfaqësuar popullin shqiptar dhe tani vendimi duhet të jetë në dorën e qytetarëve. Siç kemi bërë gjatë tre dhjetëvjeçarëve të shkuar, Shtetet e Bashkuara do të mbështesin vullnetin e popullit shqiptar për demokraci të fortë”, thuhet në mesazhin e SHBA.