Albumi ‘I Admit It’ i R. Kelly u publikua pa autorizimin e tij, avokatët kërkojnë fajtorin!

Avokatët e R. Kelly janë në kërkim të personit përgjegjës për hedhjen e një albumi të quajtur “I Admit It”, pasi duket se artisti nuk ka dhënë leje për publikimin e albumit.

Jennifer Bonjean, avokatja e mbrojtjes penale të Kelly, tha për TMZ se ata kanë një ekip të plotë njerëzish, duke përfshirë miqtë e besuar të artistit, duke kërkuar se kush e publikoi projektin.

Advertisement

Sipas Bonjean, ata tashmë kanë disa të dyshuar që mund t’i kishin marrë këngët dhe t’i kishin ngarkuar ato në platformat muzikore, por u fshinë shpejt. Bojean gjithashtu përmendi se shkelja mund të ketë ndodhur pas arrestimit të tij në vitin 2019.

Në atë moment, njerëzit filluan t’i merrnin pajisjet e tij në studio, kompjuterët e regjistrimeve të tij, të cilat mund të kishin pasur një pjesë të muzikës. Kelly ishte duke incizuar para arrestimit. Avokati gjithashtu pretendon se Kelly i janë monitoruar telefonatat dhe i janë vjedhur emailet nga brenda burgut.

“I Admit It” përmban këngë nga llogaria e Kelly’s SoundCloud, të cilat u ngarkuan në platforma dhe u hoqën shpejt. Sony Music konfirmoi se këngët dukeshin të ishin versionet e para të disa prej këngëve të tij. Ata u identifikuan shpejt si të pa miratuar nga artisti.

Sipas Byrosë Federale të Burgjeve, ata përcaktuan se artisti i “I Believe I Can Fly” nuk regjistroi ose prodhoi asnjë këngë duke përdorur pajisje nga brenda burgut. Kur u pyetën për thirrjet dhe emailet, ata u përgjigjën shpejt se nuk mund të zbulonin asnjë informacion në lidhje me çështjet gjyqësore në pritje.