Airbag dhe për çiklistët, vjen shpikja që shpëton jetë (Fotot)

Pas 4 vitesh kërkimesh, një grup studiuesish në Suedi, prezantuan dhe shpikjen e tyre të fundit e cila është një airbag për çiklistët.

Airbag-u i ri quhet “Hövding 3” dhe konsiderohet si një ndër më të sigurtët në botë. Ai vendoset rreth qafës së personit që drejton biçikletën, në formën e një shalli, dhe në momentin e aksidentit, dyshekët e ajrit hapen rreth kokës duke e mbrojtur atë nga goditjet.

Ky version është dhe më i lehtë për t’u përdorur nga të mëparshmit dhe është i pajisur me një teknologji të avancuar dhe Bluetooth për të njoftuar familjarët në rast aksidenti.

C_2_fotogallery_3102379_1_image-1024x679C_2_fotogallery_3102379_2_image-1024x682C_2_fotogallery_3102379_3_image-1024x675C_2_fotogallery_3102379_4_image-1024x680C_2_fotogallery_3102379_6_image-1024x682

/GazetaShqip/