Afganistan – OKB, dhuna pengon zgjedhjet

Në një raport të kësaj organizate mes të tjerash thuhet se pasiguria po ashtu ka penguar kandidatët që të zhvillojnë fushatë. Kryengritësit talibanë janë zotuar se do t’a prishin procesin e zgjedhjeve të 20 gushtit për president dhe këshillat krahinore. Dhuna në Afganistan ka arritur nivelin më të lart, që kur talebanët ishin nxjerrë nga pushteti në vitin 2001.

Advertisement