Afganistan | Atentat taleban pas vizitës së Presidentit Obama

alt

”Sulmi ndodhi në Jalalabad, vend ku ndodhen shumë baza ushtarake të huaja”, theksoi Mohammad Ayoub Salangi. Ambasada amerikane, që ndodhet pranë zyrës së AFP-së në Kabul, ka lëshuar sirenat e alarmit dhe i ka kërkuar personelit të strehohet. ”Të paktën pesë kalimtarë afganë dhe një roje sigurie janë vrarë si pasojë e këtij atentati kamikaz që kishte vënë në shënjestër një pension që strehonte veçanërisht punonjës të huaj nga Bashkimi Evropian dhe OKB”, theksoi Ministria e Brendshme afgane.

Advertisement