812 milionë orë janë shpenzuar në Netflix për të parë “The Night Agent”, për gjashtë muaj.

Netflix ka publikuar për herë të parë të dhënat e shikuesve në 99% të katalogut të tij.

Përdoruesit në mbarë botën shikuan “Agjentin e Natës”, (The Night Agent) për 812 milionë orë, duke e bërë thrillerin politik, shfaqjen më të shikuar në gjysmën e parë të këtij viti në këtë platformë.

Advertisement

Gjigandi i transmetimit është kritikuar se nuk është transparent për mënyrën se si funksionon përmbajtja në platformën e tij, ndërkohë që ky hap konsiderohet i madh për industrinë.

Shifrat e shikimit për gjashtë muajt e parë të 2023

Raporti What We Watched rendit 18,000 filma sipas sasisë së orëve të shikuara midis janarit dhe qershorit të këtij viti. Kompania tha se tani do të publikojë raportin çdo gjashtë muaj.

Duke mbuluar gati 100 miliardë orë kohë shikimi, shfaqje të tjera qnë listë përfshinin Ginny dhe Georgia, Gilmore Girls, Seinfeld, Friends dhe The Office.

The Mother me Jennifer Lopez ishte filmi më i mirë, i shikuar për më shumë se 249 milionë orë.

Përmbajtja jo-anglisht gjeneroi rreth një të tretën e të gjithë shikimeve dhe Netflix tha se të dhënat tregojnë gjithashtu se ka ende kërkesë për filmat e vjetër.

“Suksesi në Netflix vjen në të gjitha format dhe madhësitë dhe nuk përcaktohet vetëm nga orët e shikuara. Ne kemi filma dhe shfaqje televizive jashtëzakonisht të suksesshme me orët më të ulëta dhe më të larta të shikuara. Gjithçka ka të bëjë me faktin nëse një film apo shfaqje televizive emocionoi audiencën e tij – dhe madhësia e këtij audienca në krahasim me ekonominë e titullit”, tha kompania.

Me pothuajse 250 milionë abonentë globalisht, Netflix është shërbimi më i madh i transmetimit në botë.

Që nga viti 2021, ai ka lëshuar listat javore Top 10 dhe Më Popullaritet, të cilat tregojnë filmat dhe shfaqjet televizive më të ndjekura në anglisht dhe gjuhë të tjera.

Sipas Sarandos, raporti What We Watched tha se 55% e shikimeve të Netflix erdhi nga filma dhe seriale origjinale dhe 45% nga tituj të licencuar.

Vitin e kaluar, Netflix nisi një shërbim të veçantë me reklama, i cili kërkon më shumë transparencë, sepse reklamuesit duan informacion në lidhje me popullaritetin e përmbajtjes.