10 shenja psikologjike që tregojnë se partneri po ju tradhëton

Ideja se partneri juaj mund t’ju tradhëtojë, me siguri qe edhe ju ka shkuar në mendje. Si mund ta kuptoni nëse realisht partneri juaj po tregohet jo besnik ndaj jush? Si fillim duhet të qartësojmë, se shenjat që partneri apo partnerja juaj ju tradhëton,janë të ndryshme në çdo marrëdhënie, pasi njerëzit individualisht janë të tërë të ndryshëm nga njëri tjetri. Në mesin e këtyre ndryshimeve, gjenden ato faktorët psikologjikë, të cilët janë tregues se diçka nuk shkon në marrëdhënien tuaj, dhe se parneri juaj nuk është më vetëm i juaji.

1-Pamje e përmirësuar

Advertisement

Nëse papritur partneri apo partnerja juaj fillon të ndryshojë mënyrën e saj të jetesës, të paraqitjes apo të ushqimit, kjo mund të jetë një shenjë e mirë sigurisht, por ndonjëherë, nëse bashkohet dhe me faktorë të tjerë, kjo bëhet diçka shqetësuese. Nëse partneri juaj papritmas fillon palestrën, ndryshon mënyrën e të ushqyerit në një mënyrë më të shëndetshmë, ndryshon rrobat e tij dhe blen rroba të reja, apo i pëlqen të parfumoset kohët e fundit më shpesh se normalisht, ai sigurisht mund t’i bëjë të tëra këto për ty, por mund t’i bëjë edhe për dikë tjetër.

2-Përdorimi i fshehtë i telefonit dhe ruajtja e tij

Nëse partneri juaj ka diçka për te fshehur ose po ju tradhëton, ata kanë tendencë të përdorin telefonat dhe kompjuterët e tyre më shpesh se më parë dhe t’i mbrojnë ata sikur jeta e tyre të varet nga kjo. Nëse telefoni dhe laptopi i partnerit tuaj kurrë nuk kërkonin një fjalëkalim më parë, dhe tani ata e bëjnë, kjo nuk është një shenjë e mirë. Nëse partneri juaj papritmas fillon të fshijë tekste dhe të pastrojë historinë e shfletuesit të tyre çdo ditë, kjo nuk është një shenjë e mirë. Nëse partneri juaj kurrë nuk heq dorë nga posedimi i telefonit të tyre, madje edhe duke e marrë atë në banjë kur bejne dush, kjo nuk është një shenjë e mirë.

3-Periudhat ku partneri juaj është i paarritshëm

Nëse partneri juaj po ju mashtron, ata kanë më pak të ngjarë të përgjigjen në thirrjet tuaja dhe t’u përgjigjen teksteve tuaja. Ju mund të dëgjoni justifikime sikur ishin në një takim, apo duke i dhënë makinës, apo nuk kishte valë. Nëse partneri juaj është i paarritshëm ndërsa punon vonë, ose në një udhëtim pune, kjo është një shenjë e keqe.

4-Më pak, ose më shumë, ose seks i ndryshueshëm në marrëdhënien tuaj

Të dy nivelet e ulura dhe të rritura të aktivitetit seksual në marrëdhënien tuaj mund të jenë një shenjë e pabesisë. Më pak seks ndodh sepse partneri juaj është i përqendruar te dikush tjetër, ndodh më shumë seks sepse ata po përpiqen ta mbulojnë atë. Një tjetër shenjë e mundëshme e mashtrimit është se gjatë seksit ju dhe partneri juaj po ndjeheni më pak të lidhur emocionalisht. Megjithatë, një shenjë tjetër e mundshme është që partneri juaj po prezanton teknika dhe aktivitete të reja në jetën tuaj seksuale. Është e mundur që ata po mësojnë hile të reja jashtë marrëdhënies tuaj.

5-Partneri juaj është armiqësor ndaj jush dhe marrëdhënies tuaj

Mashtruesit kanë tendencë të racionalizojnë sjelljen e tyre (në mendjen e tyre). Një mënyrë se si ata e bëjnë këtë është të shtyjnë fajin mbi ju. Ata i thonë vetes se nuk dukesh ashtu siç ishit kur u martuan me ty, ose nuk je aq aventureske në dhomën e gjumit, ose nuk i vlerëson të gjitha gjërat e mrekullueshme që bëjnë për ty, kështu që ata meritojnë të kenë pak argëtim diku tjetër. Shpesh, arsyetimet e tyre të brendshme për rrjedhjen e mashtrimit dhe tradhëtisë, bëjnë që ata të sillen me gjykim të ashpër drejt teje dhe marrëdhënies suaj. Nëse papritmas ju duket sikur asgjë nuk bëni është e drejtë, ose që gjërat që dikur nuk e shqetësonin partnerin tuaj befas tani e shqetësojnë, kjo mund të jetë një tregues i fortë i tradhëtisë.

6-Ndryshim planesh

Kur partneri juaj i cili kurrë nuk ka punuar vonë-papritmas duhet të punojë vonë, dhe kjo fillon të ndodhë gjithnjë e më shpesh, ata mund të gënjejnë. Nëse bashkëshorti juaj nuk ka qenë kurrë larg në një udhëtim pune dhe papritmas gjen një nevojë për të udhëtuar për punë, kjo mund të jetë një shenjë se ata po bëjnë pushime fundjave me një partner aferë. Gomat e sheshta, bateritë e vdekura, bllokimet e trafikut, kalimi i kohës shtesë në palestër, dhe justifikime të ngjashme për të qenit vonë ose në mungesë krejtësisht, gjithashtu mund të sinjalizojnë pabesi. Një partner mashtrimi mund të jetë papritmas i harruar për marrjen e fëmijëve, ditëlindjet dhe ngjarjet e tjera të rëndësishme, etj.

7-Miqtë e tij/saj nuk ndihen rehat në prezencën tuaj

Shpesh herë gjatë një tradhëtie ju, partneri i tradhtuar, jeni pothuajse gjithmonë personi i fundit që e zbuloni. Miqtë e tradhëtarit shpesh e dinë për pabesinë që nga fillimi. Kjo zakonisht bën që këta individë të ndjehen në siklet përreth jush. Miqtë e partnerit tradhëtar mund të përpiqen të të shmangin ose të jenë tepër të këndshëm me ty.

8-Shpenzime të pashpjegueshme

Nëse ka pagesa të çuditshme në kartat e kreditit të partnerit tuaj, ose papritmas ai ka më pak para Kjo është një shenjë e mundshme e pabesisë. Nëse e pyetni partnerin tuaj për këto shpenzime dhe përgjigjet e tyre duken të pavërteta, ka të ngjarë që ato të jenë të pavërteta. Tradhëtia kushton para: dhurata, udhëtime, verë dhe darka, dhoma hoteli, etj. Kostot e mashtrimit mund të shtohen shumë shpejt. Nëse shihni tërheqje të mëdha parash ose dëshmi të blerjeve nga vendet që rrallë ose kurrë nuk frekuentohen, kjo nuk është një shenjë e mirë.

9-Intimiteti emocional është venitur

Pas disa vitesh, asnjë marrëdhënie nuk është aq intensive sa ishte në muajt e parë. Thënë kështu, ne priremi të mësohemi t’i besojmë njëri-tjetrit me sekretet tona, dëshirat tona dhe aspektet e tjera të rëndësishme të jetës sonë. Ky proces njihet si ndërtimi i intimitetit emocional. Dhe intimiteti emocional është ajo që na mban të lidhur me tjetrin tonë të rëndësishëm. Kështu që, nëse partneri juaj befas duket më pak i prekshëm emocionalisht me ju ,ky është një tregues i fortë që përqendrimi i tyre është zhvendosur – ka shumë të ngjarë të një partner tjetër.

10-Kur pyetni për mashtrim, partneri juaj devijon dhe shmang

Nëse partneri juaj po ju mashtron, gjëja e fundit absolute në botë që ata duan të bëjnë është të flasim për këtë me ju. Kështu që kur prezantoni këtë temë në bisedë, ata mund të përpiqen të devijojnë dhe shmangin. Me pak fjalë, partneri juaj do të bëjë gjithçka që është e mundur për t’ju drejtuar në një temë tjetër, ose ata do të zhvendosin fajin për ato që mendoni dhe ndjeheni mbi ju. Nëse e keni përballur partnerin tuaj për pabesi dhe jeni kundërshtuar, mbase me një mesazh si, “Nëse do të më besonit pak më shumë, ndoshta gjërat do të ishin më mirë midis nesh”.

/KohaJone/