YouTube me opsion të ri që ju kujton se kur duhet të flini

YouTube ka përfshirë një opsion të ri që ju thotë të ndaloni së shikuari videot kur keni kaluar kohën e gjumit.

Kur kalojmë shumë kohë në shtëpi, mund të jetë e lehtë të shikosh sasi të pafundme të videove që luajnë automatikisht dhe para se ta kuptoni, kanë kaluar tre orë.

Advertisement

Pra, si pjesë e përpjekjes së YouTube për të promovuar jetë të ‘shëndetshme dixhitale’, tani mund të vendosni një kujtesë për të shmangur mungesën e gjumit tuaj duke shikuar më vonë sesa duhet.

Ju mund të zgjidhni kohën e fillimit dhe të mbarimit në menunë e opsioneve dhe të vendosni nëse dëshironi që kujtesa juaj e gjumit të shfaqet gjatë një videoje, ose kur të mbarojë ajo që po shihni.

Kjo veçori e re është një nga shumë që janë shtuar në YouTube vitet e fundit. Tani mund të shihni sasinë e kohës që keni kaluar duke shikuar video në javë dhe të kujtoni programimet për të bërë një pushim nga ekrani.

Tani, kur të hapni cilësimet tuaja, do të shihni dy mundësi: ‘Më kujtoni të bëj pushim’ dhe ‘Kujtomë kur të vijë koha e shtratit’.

Pasi ta vendosni cilësimin në pozicionin ‘on’, do t’ju kërkohet të zgjidhni kohën kur duhet të shkoni në shtrat.

Kujtesa për kohën e gjumit aktualisht është në dispozicion në aplikacionin YouTube në telefonët Apple dhe Android dhe tabletë.

Burimi: Opinion.al