Ura më e rrezikshme në botë shtrihet mbi “pyllin e gurit” 

“Pylli i gurit” Tsingy ndodhet në Parkun Kombëtar Tsingy de Bemahara në Madagaskar. Që nga viti 1990, ura ka qenë nën mbrojtjen e UNESCO-s falë bukurisë së pabesueshme dhe faktit se atje  jeton një numër i madh kafshësh të kërcënuara nga zhdukja. Emri Tsingy përshkruan peizazhin e pabesueshëm, dhe vjen nga fjala “mitsingitsingia”, që do të thotë “duke ecur nëpër hundë”. Peizazhi i pazakontë është rezultat i erozionit të tokave gëlqerore.

p0112ybh

35233745650_a98b13fbaf_b

/GazetaShqip/