Unë jam drita! Statuja e famshme e Krishtit Shëlbues në Rio duket sikur mban një rrufe në dorë…

Ky është momenti kur statuja e famshme e Krishtit Shëlbues në Rio u shfaq duke mbajtur një rrufe në dorë.

Statuja me një lartësi prej 2300 metrash, ku gjerësia e krahëve të Krishtit arrin rreth 28 metra, ndodhet në malin Corcovado në Parkun Kombëtar Tijuca me pamje nga qyteti i Rio de Janeiro.

Advertisement

Ai vizitohet nga rreth dy milionë turistë çdo vit dhe është bërë një simbol i krishterimit në mbarë globin ku është votuar si një nga Shtatë mrekullitë e reja të botës.

Qiejt e shkëlqyeshëm të purpurt të thellë u ndriçuan nga vetëtimat, të cilat dukeshin pothuajse si një shenjë nga lart.

Për një pjesë të sekondës, fjalët e Jezusit nga ungjilli i Gjonit në Bibël – ‘Unë jam drita e botës’ – u duk se tingëlluan të vërteta ndërsa statuja dukej se po gjeneronte fenerin e saj të dritës, në formën e një rrufeje në qiell.

Madhësia dhe forma e jashtëzakonshme e strukturës e bëjnë atë një objektiv të zakonshëm për rrufetë. Në vitin 2008, statuja u godit nga rrufeja ku duhej të riparohej pasi humbi gishtin e madh të djathtë. Në vitin 2014, një rrufe tjetër i shkaktoi dëmtime në kokë.

Disa ditë më parë një rrufe tjetër e madhe goditi statujën, duke ndriçuar figurën fetare në një blic që mahniti miliona besimtarë dhe jo vetëm, në mbarë botën.