Superhëna e fundit për vitin 2020 do të shkëlqej sonte, ajo njihet si “Hëna e Luleve” dhe shfaqet gjashtë herë më e madhe se normalja

Superhëna e fundit për këtë vit do të shfaqet gjashtë për qind më e madhe se normalja e njohur ndryshe si “Hëna e Luleve”.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ajo është e treta dhe e fundit e vitit 2020, gjithashtu do të jetë më pak e “tërhequr” për nga vizualiteti se dy të tjerat, të cilat ndodhën me 9 mars dhe 7-8 prill.

Emri i saj vjen nga periudha e mbjelljes së bimëve gjatë fillimit të majit dhe quhet ndryshe edhe Hëna e Nënës, Hëna e Mbjelljes dhe e Misrit.

The Flower Moon is seen 99% full as it rises behind Victoria Tower on Castle Hill on May 6 in Huddersfield. The moon will be at its most impressive before it sets this morning at around 5.42 BST, and also after moonrise around 8.45pm BST tonight

Hëna do të shfaqet diku rreth orës 17:00, në disa vende do të bëhet e dukshme më vonë në mbrëmje.

This full moon will be a supermoon, meaning it will be about six per cent larger than a typical full moon and around 14 per cent bigger than a micromoon, which is when the moon is at its furthest point from Earth. Pictured, the moon yesterday morning above houses in Bamburgh, Northumberland

Burimi: Telegrafi