Suedi – Koalicioni Aleanca kryeson në rezultatet e zgjedhjeve

Rezultatet e sondazheve parashikojnë 49.1% të votave për kryeministrin dhe aleancën e tij, dhe 45.1% për socialdemokratët dhe aleatët e tyre. Ndëkohë që sipas anketimit pritet hyrja për herë të parë në parlament e partisë “Demokratët për Suedinë”, parti e ekstremit të djathtë.

Advertisement