Spotify çmonetizon të gjitha këngët me më pak se 1000 transmetime!

Sipas politikës së re, më shumë se 60 për qind e këngëve nuk do të mbledhin asnjë honorar.

Javën e kaluar Spotify çmonetizoi zyrtarisht të gjitha këngët me nën 1000 transmetime në vit – një politikë e re që mund të bëjë që gati dy të tretat e këngëve të mos arrijnë të kenë honorare.

Advertisement

Politika e re hyri në fuqi më 1 prill. Nisja e saj vjen pas një raporti të publikuar nga gjigandi i transmetimit vitin e kaluar, të titulluar “Modernizimi i sistemit tonë të mbretëror”, në të cilin u njoftua për herë të parë lajmi për vendimin që ishte spekuluar shumë.

Spotify thotë se nuk do të ketë “ndryshim në madhësinë e grupit të të drejtave të muzikës që u paguhet mbajtësve të të drejtave” – përkundrazi, ky grup do të ndahet midis këngëve të mbetura të pranueshme, me sa duket do të thotë para më shumë për një numër më të vogël artistësh dhe mbajtës të të drejtave, në vend që të “shpërndahet në pagesa prej 0,03 dollarësh”.