Slloveni – Lajcak, nuk do ndryshojmë qëndrimin për pavarësinë e Kosovës

“Qëndrimi ynë nuk është armiqësor ndaj njerëzve që jetojnë në Kosovë, por është një qëndrim parimor”, ka thënë Lajcak, duke përsëritur qëndrimin se Sllovakia nuk e ka ndërmend të njohë pavarësinë e Kosovës. Lajcak ka lavdëruar samitin BE-Ballkani Perëndimor, që është mbajtur ditë më parë në Sarajevë. Sipas tij, dinamika e proceseve politike do të duhej orientuar drejt evropianizimit të Ballkanit, dhe jo drejt ballkanizmit të Evropës”.

Advertisement