Shqipëri – Konfirmohet miratimi i rekomandimit për liberalizimin e vizave

“I takon Pesë dhe Këshillit të Evropëës që të marrin vendimin final për liberalizimin e viza. Ky propozim është një lajm i mirë për shqiptarët e boshnjakët”, u shpreh ajo. Malstrom tha se Shqipëria e Bosnja kanë bërë progres, por ka ende disa kritere pa plotësuar. “ Shqipëria duhet të zbatojë një strategji për riintegrimin e të riatdhesuarëve; po ashtu kërkohet zbatim efikas i kuadrit ligjor për luftën ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit; e po kështu zbatim efikas të ligjit të ri për konfiskimin e aseteve kriminale”, theksoi ajo.

Advertisement