SHBA – Të vendosur për luftën kundër karteleve të drogës

Sipas kësaj deklarate, Uashingtoni ka për qëllim rinisjen e operacioneve në luftën kundër bandave që veprojnë në qytezat e kufirit ndarës mes dy vendeve. Pak ditë më parë një punonjëse e kosullatës amerikane dhe bashkëshorti i saj u vranë në Ciudad Juarez. Lufta mes bandave të drogës ka marrë 15 mijë jetë gjatë tre viteve të fundit në Meksikë.

Advertisement