SHBA – Obama firmos sanksionet ndaj Iranit

“Shtetet e Bashkuara dhe komuniteti ndërkombëtar janë të vendosur të ndalojnë Iranit në rrugën e prodhimit të armëve bërthamore”, tha pas hedhjes së firmës presidenti Obama. Sipas kreu të Shtëpisë së Bardhë sanksionet e miratuar së fundmi në Këshillin e Sigurimit të OKB-së janë sanksionet më të forta ndaj Republikës Islamike të cilat sipas tij vështirësojnë përfitimin e naftës, shërbimeve dhe të mirave të tjera që ndihmojnë në modernizimin e industrisë së gazit natyror.

Advertisement