SHBA – Nuk do te marrim pjese ne konferencen e OKB mbi rracizmin

SHBA-ja nuk do të marrë pjesë në konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi rracizmin e cila do te zhvillohet ne Gjeneve nga 20 deri ne 24 prill, duke mbajtur ne kete menyre krahun e Jeruzalemit, deklaroi një zyrtar amerikan. Një delelgacion amerikan mori pjesë në punimet konsultuese që u zhvilluan këtë muaj për Konferencën Botërore kundër Racizmit, që do të zhvillohet në prill në Gjenevë, Zvicër, megjithëse Izraeli ka bërë thirrje për bojkot dhe Kanadaja ka deklaruar se nuk do të marrë pjesë. Izraeli ne fakt, kerkon bojkotimin e kesaj iniciative te nisur nga disa vende arabe qe kane ndermend te vene nen akuze pikerisht shtetin hebre.