Rusi – Marrëveshje për gazsjellësin në ujërat e Turqisë

Kryeministri i Turqisë, Rexhep Tajip Erdohan dhe homologu i tij rus, Vlladimir Putin kanë nënshkruar të enjten marrëveshjen për ndërtimin e një pjese të gazsjellësit nëpër ujërat e Turqisë në Detin e Zi. Me këtë gazsjellës, Rusia shpreson të mbajë dominimin në vendet e Bashkimit Europian, të cilat po përpiqen të gjejnë edhe furnizues të tjerë me gaz.

Advertisement