Patatja më e madhe në botë? Ja sa peshon

Një çift nga Zelanda e Re po pastronin kopshtin e tyre në fund të gushtit, kur krejt papritur, panë një masë misterioze nën tokë.

“Ne zbuluam këtë copë sythi dhe menduam me vete: “Çfarë është kjo? Ishte një lloj rritjeje e çuditshme kërpudhore?”, kujton Colin Craig-Brown, 62 vjeç.

Advertisement

Të intriguar, ai dhe gruaja e tij, Donna Craig-Brown, 60 vjeçe, u ulën në duar dhe gjunjë dhe filluan të gërmojnë. Çifti, i cili jeton në një fermë të vogël në rajonin Waikato të ishullit verior të vendit, e kuptuan shpejt se u duheshin mjetet e duhura për përpjekjet e gërmimit. Duart e tyre thjesht nuk do të mjaftonin.

I etur për të identifikuar masë e çuditshme, Colin me guxim provoi çfarë shije kishte (të cilin Donna refuzoi ta bënte). Pasi e rrotulloi kafshatën në gojë, ai u kthye nga gruaja e tij dhe i tha me besim: “Zemër, është një patate dreq patateje!”

Në të vërtetë, rastësisht, Craig-Browns kishin kultivuar atë që ata tani besojnë se është patatja më e madhe në botë ndonjëherë, që peshonte rreth 7.8 kilogram.