Pas 68 viteve më në fund do largohet

Ajo u bë mbretëreshë e Anglisë para 68 viteve, nga vdekja e papritur e babait të saj në një moshë relativisht të re. Princi George u largua nga jeta pasi vuante nga një sëmundje e rëndë.

Që na atë vit dhe deri sot të gjithë kanë pritur që djali i mbretëreshës princi Charles të bëhet mbret. Pasi tij radhën e ka princi William.

Advertisement

Duket se ky moment ka ardhur dhe arsyeja nuk është ajo që mendoni. Elisabeta nuk është lodhur por thjesht ka vendosur të kujdeset për bashkëshortin e saj, princi Philip.

Pasi festoi ditëlindjen e 99-të, gjendja e tij u rëndua dhe nuk ka më të njëjtën energji si më parë. Mbretëresha dhe ai kanë vendosur të vënë familjen të parën dhe të kujdesen për njëri-tjetrin, ndaj detyrat do t`i kalojnë Princit Charles që është në radhë për fron.

Gjithsesi thuhet se Elizabeth nuk do abdikojë pasi këtë e konsideron si tradhti ndaj kombit të saj. Mund të vendosë të bëjë regjent djalin, për t`i kaluar atij të gjitha detyrat, por pa i dhënë titullin mbret deri sa ajo të ketë jetë.