Osmani sot i adresohet Parlamentit Europian!

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, sot do t’i adresohet Parlamentit Europian, me ftesë të presidentes së këtij parlamenti, Roberta Metsola. Adresimi i Osmanit është paraparë të mbahet në orën 11:30.

Kjo është hera e parë që një president i Republikës së Kosovës, si shtet i pavarur, do t’i drejtohet seancës plenare të Parlamentit Evropian.

Advertisement

Presidentja Osmani do t’i adresohet deputetëve të Parlamentit Europian lidhur me arritjet e Kosovës dhe rrugën e saj drejt anëtarësimit në Bashkimin Europian.

Ajo do të shprehë mirënjohjen e qytetarëve të Kosovës për përkrahjen që Parlamenti Evropian ka ofruar për vendin që nga vitet e ’90-ta.