Netflix nxjerr listën: Filmat dhe serialet më të para të të gjitha kohërave!

Stranger Things, Wednesday, DAHMER, Bridgerton kanë pushtuar kreun e listës së serialeve më të ndjekura të platformës gjigante të transmetimit.

Lista, që ka dhe filmat më të preferuar, është hartuar në bazë të orëve që përdoruesit kanë shpenzuar për t’i ndjekur ato.

Advertisement

Deri në 2021-shin, Netflix ndiqte një tjetër shembull të pulsit të audiencës: platforma gjurmonte numrin e llogarive që janë regjistruar të shikojnë një serial apo film, por që nuk ka kaluar në strategjinë e verifikuar të shikueshmërisë sipas numrit të orëve të saj.

Në bazë të kësaj metode, u krijua dhe lista e hiteve më të mëdha që janë publikuar në Netflix. Squid Game e Casa de Papel janë serialet më të pëlqyera në gjuhë të huaj. Nga filmat e huaj veçohen Troll, Blood Red Sky, “Asgjë e re nga fronti i Perëndimit”. Tek ato në gjuhën angleze, dominojnë Red Notice, Don’t Look Up, Bird Box.

Netflixi shënoi rritjen e numrit të abonentëve në fondin e vitit të kaluar. Për shkak të financimit të ekonomisë, ishte shumë njerëz që do të hiqnin dorë nga shërbimet e tij. Por platforma ka përmbysur këtë trend, pasi janë disa persona të rinj, disa herë më shumë sesa e kanë njerëzit analistët.

“Viti 2022 ishte problem, me një fillim të vrazhdës, por përfundimi i ndritshëm”, tha kompania përmes një deklarate.