Netflix bën histori, merr numër rekord nominimesh në “Golden Globe”

Netflix është nominuar për 42 çmime “Golden Globe”, duke shënuar kështu një sukses historik, për këtë platformë.

Në ceremoninë e ardhshme të ndarjes së çmimeve, kritikët parashikojnë fitoren e prodhimeve të Netflix, në shumë kategori. Në gjininë e filmit, Netflix është nominuar 22 herë, ndërsa në gjininë e serialeve 20 herë.

Advertisement

Për shkak të pandemisë, shifrat e shikueshmërisë në Netflix arritën numra rekord, duke i vendosur projektet e tyre filmike në qendër të vëmendjes së publikut, si dhe të kritikëve të artit. Pjesë e listës së filmave të nominuar janë “Mank” si dhe “Promising Young Woman”, duke rritur mundësitë që të nominohen për çmimet “Oscar”.

Image result for netflix makes history in golden globe 2021

Burimi: News31.al