Ndoshta këto libra e ndihmuan Bin Landen të kthehej në një nga udhëheqësit më të fuqishëm

Dhe pse Bin Landen u vra në vitin 2011, njerzit kanë ende shumë pikëpyetje rreth jetës që ai bëntë.

Një pjesëz e dokumentacionit të sekuestruar nga forcat speciale amerikane në operacionin e famshëm të majit të 2011, që vrau Osama Bin Ladenin, janë deklasifikuar. Risia më e madhe e publikimit të tyre është ajo që tregon se çfarë librash lexonte terroristi më i kërkuar ndonjëherë nga Shtetet e Bashkuara.

Advertisement

Ja disa prej tyre: “America’s Quest for Global Dominance”, një libër klasik i Noam Chomsky-t mbi dominimin global të Shteteve të Bashkuara.

“Rogue State: A Guide to the ëorld’s Only Superpoëer”, një libër i ëilliam Blum, që trajton nga kendvështrimi “i majtë” aventurat ushtarake të Shteteve të Bashkuara.

“The Best Enemy Money Can Buy”, një libër i Antony C.Sutton, që tregon historikun e mbështetjes financiare nga Shtetet e Bashkuara për Stalinin.

…dhe si surprizë, Bin Laden ishte duke lexuar edhe një manual të së drejtës ndërkombëtare.

Ndoshta ishin këto libra që e ndihmuan Osama Bin Landen të bëhej një nga udhëheqësit më të fuqishëm dhe më të egër të Arabisë.