Ndahet nga jeta fizikani i famshëm, Stephen Hawking

Ka ndërruar jetë në moshën 76-vjeçare fizikani i njohur, Stephen Hawking.
Ka qenë familja e babait të Kozmologjisë Moderne, që përmes një deklarate për shtyp ka njoftuar vdekjen e gjeniut në shtëpinë e tij në Kembrixh.
Jemi thellësisht të pikëlluar që babai ynë i dashur vidq sot”, thonë fëmijët Lucy, Robert dhe Tim.

Stephen Hawking u diagnostifikua me sëmundje neurone motorike në vitin 1963, në moshën 21-vjeçare. Mjekët prisnin që ai të jetonte vetëm dy vjet, por ai mbijetoi për më shumë se gjysmë shekulli.

“Unë kam jetuar me perspektivën e një vdekjeje për 49 vitet e fundit. Unë nuk kam frikë nga vdekja, por nuk nxitoj të vdes. Së pari, kam kaq shumë që unë dua të bëj”, ka thënë ai më herët gjatë një interviste.

Advertisement