Me një video të Tefta Radit kur jepte lajmet, Bledi Strakosha flet për problemet më të mëdha të moderatoreve të sotme

Theksi logjik, zëri, diksioni, shqiptimi drejt i fjalëve janë elemente kyç të punës së një spikeri/eje të televizionit, por edhe të radios. Gazetari Bledi Strakosha, përmes një copëze nga edicioni i  dikurshëm i lajmeve në RTSH prezantuar nga Tefta Radi, me zërin e saj karakteristik duke nënvizuar se sa rëndësi ka diksioni dhe shqiptimi për një moderatore.

Në një kohë kur e gjithë vëmendja është fokusuar tek imazhi, duke lënë ndonjëherë anash edhe përmbajten, sipas tij, zëri, elementi më i rëndësishëm është neglizhuar vitet e fundit në mediat tona.

Advertisement

“Kjo është një copëz nga edicioni i dikurshëm informativ i TVSH. Dëgjoni me vëmendje znj. Tefta Radi, sa bukur e shqipton fjalën e ç’diksion ka. Sot, 70% e moderatorëve/reve kanë një zë acarues dhe nuk dinë as të shqiptojnë fjalët siç duhet. Zëri, elementi më i rëndësishëm por më i neglizhuar vitet e fundit në mediat tona”, shkruan gazetari.