Kosovë – Rompuy viziton vendin

Ndonëse nuk dihet ende axhenda e presidentit, sipas RTK-së, Rompuy do të takohet me kryeministrin e vendit dhe zyrtarë të tjerë të BE-së në Kosovë. Herman Von Rombuy, është zgjedhur në nëntor të vitit 2009 presidenti i parë i Bashkimit Evropian, pas hyrjes në fuqi të traktatit të Lisbonës për të filluar zyrtarisht punën në krye të Unionit Evropian në janar të këtij viti.

Advertisement