Kore e Veriut – KS thirrje për zbatimin e sanksioneve

Këshilli i Sigurimit “dënon me forcë provën bërthamore të Koresë së Veriut më 25 maj 2009 si shkelje flagrante e rezolutave të OKB-së” dhe u bën thirrje “të gjitha shteteve anëtare të fillojnë menjëherë zbatimin e sanksioneve të mëparshme të diktuara në rezolutën 1718”, thuhet në projektrezolutë. Dokumenti është përgatitur nga Japonia dhe Shtetet e Bashkuara.