Kaliforni – Ndalohet duhani në plazhe e parqe

Ky ligj i ri parashikon edhe qëndrimin më shumë se 8 metra larg nga vendi ku luajnë fëmijë, ose kur ata konsumojnë ushqim. Por një ligj i tillë duket se ka shkaktuar një tronditje në Kaliforni dhe në Amerikë kjo është hera e parë që pirja e duhanit është e ndaluar në plazhe, si edhe në parqet kombëtare. Promotori i tij, senatori Demokratike Jenny Oropeza, tha se nga plazhet do të zhduken më në fund bishta të tëra cigaresh si edhe pakësimit të pushimit në parqe për shkak të tymit të duhanit, një sëmundje kjo e Kalifornisë. Kjo nuk është vetëm një çështje e shëndetit, por edhe sigurisë. Në fakt, në disa komuna në Kaliforni, duke përfshirë Los Anxhelos, është ndaluar pirja e duhanit tashmë në plazh por jo në parqet kombëtare, vetëm se ndalimi është shkelur shpesh. Ligji i ri parashikon një gjobë prej 100 $, por senatori paralajmëron se në qoftë se nuk është e mjaftueshme do të dyfishohet apo trefishohet.

Advertisement