Irak – Al Maliki konteston zgjedhjet

Duke folur ne televizionin kombetar iraken, Al Maliki ka deklaruar se do ta sfidojë rezultatin e publikuar përmes një procesi ligjor. Partia Irakija e Allaëit fitoi 91 nga 325 vendet e Parlamentit, partia për Shtet dhe Ligj e Al Malikit 89 vende, ndërsa Aleanca Kombëtare e Irakut 70. Më herët i dërguari i OKB-së në Irak, Ad Melkert deklaroi se zgjedhjet kanë qenë të besueshme dhe u ka bërë thirrje të gjitha palëve që të pranojnë rezultatin.

Advertisement