E drejta e këngëve të David Bowie shitet për 250 milionë dollarë

Kompania “Warner Chappell Music” (WCM) ka fituar të drejtat e botimit të katalogut muzikor të David Bowie në një marrëveshje që raportohet të jetë me vlerë qindra milionë dollarë.

Marrëveshja mbulon këngë nga 26 albumet në studio të bëra gjatë jetës së artistit britanik, si dhe albumin e dalë pas vdekjes “Toy” dhe dy albumet e tij me grupin “Tin Machine”.

Advertisement

Ai përfshin gjashtë dekada dhe përfshin këngë të dashura si “Heroes”, “Changes”, “Space Oddity”, “Fame”, “Let’s Dance” dhe “Rebel Rebel”.

Sipas gazetës amerikane të argëtimit “Variety”, marrëveshja midis WCM, krahut botues të “Warner Music Group”, dhe pasurisë së Bowie ishte me vlerë më shumë se 250 milionë dollarë.

Ai vjen pasi të dy palët njoftuan një partneritet global vitin e kaluar që do të sjellë katalogun e madh të regjistruar të artistit të ndjerë nga viti 1968 në 2016 nën ombrellën e kompanisë.

I gjithë katalogu i Bob Dylan u ble nga “Universal Music Group” në dhjetor 2020 për 300 milionë dollarë dhe artistët duke përfshirë Mick Fleetwood, Neil Young dhe këngëtarja e Blondie Debbie Harry kanë ndjekur të gjithë këtë shembull duke shitur interesat e muzikës se tyre.