Disa dokumentarë që mund të ndryshojnë totalisht mënyrën si ushqeheni

Dokumentarët veganë duket se janë trend për momentin. Platforma të njohura si Netflix shfaqin “Cowspiracy”, “Seaspiracy”; Pas prodhimeve si “The Game Changers” shumë njerëz po pyesin veten, a mund të më bindë një dokumentar që të lë mishin? Ndoshta po, ndoshta jo.

Sidoqoftë, dokumentarët që trajtojnë ngrohjen globale, prishjen e biodiversitetit dhe realitete të tjera klimatike po bëhen gjithnjë e më të njohur, pjesërisht falë rritjes së ndërgjegjësimit për gjendjen e planetit.

Advertisement

Lista në vijim përfaqëson një listë me dokumentarë dhe filma që përqendrohen te një stil jetese më miqësor me Tokën.

Seaspiracy 

Cowspiracy

The Game Changers

Kiss the Ground

Gunda

Meat Me Halfway

Eating Animals

Akashinga: The Brave Ones

Food, Inc.

Our Planet

I Am Greta

Honeyland 

Before the Flood 

73 Cows