Brazil – Mbi 95 të vdekur nga përmbytjet

Shirat shkaktuan rrëshqitje toke, të cilat mbuluan shtëpitë në lagjet e varfra në periferi, ndërsa mbetet ende i lartë rreziku i rrëshqitjeve të reja të tokës është i lartë, pasi toka në anët e kodrave është shumë e lagur. Nga ana e tij, kryetari i bashkisë së Rio de Zhanejros, Eduardo Paes, ka thënë se qyteti do të zgjohet me probleme serioze, para se të mendojë për pastrimin. Shkollat mbeten të mbyllura të paktën deri të premten dhe transporti është ndërprerë ndjeshëm.

Advertisement